Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen - Verkoop uitsluitend online

Brookdale Mason Road Chenin Blanc 2021

Neus met florale tonen en een hint van rijp fruit. De smaak is rijk, krachtig en vol met een spannende aciditeit die zorgt voor lange indrukwekkend afdronk. Bekijk ons gehele assortiment van Brookdale Estate.
Herkomstbenaming Paarl
Druivenras(sen) chenin blanc
Stijl Fris & fruitig
Formaat 750 ml

Op voorraad

€ 14,50

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Brookdale Wine Estate Zuid-Afrika Paarl
Over de maker Brookdale is het estate van Tim Rudd. Deze Engelsman is gevallen voor het land, de wijnen en de wijnstreken van Zuid-Afrika. In Paarl vond hij het domein, waarvan hij dacht dat het een grote toekomst had. Tim omringde zich met de beste Zuid-Afrikaanse specialisten die hij kon vinden. Duncan Savage als consultant-winemaker en Jaco Engelbrecht als viticultarist. Zij besloten samen om te kiezen voor field-blends met witte en rode Rhône-rassen en natuurlijk chenin blanc. Vooral de oudere wijngaarden, die al beplant waren met chenin blanc laten zien, dat de bodem die rijk is aan graniet, klei, kwarts en schist uitermate geschikt is voor deze druivensoort. Vanaf 2019 is Kiara Scott verantwoordelijk voor de vinificatie voor alle wijnen bij Brookdale Estate.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De Mason Road chenin blanc komt van jonge wijngaarden (circa 15 jaar oud) rondom Brookdale Estate. Het huis ligt bij Klein Drakenstein in Paarl, een reeds lang bestaand wijngebied met een lange historie.
Vinificatie De druiven worden na de oogst ontsteelt en gekneusd. Na een lichte persing start de gisting door natuurlijke gisten op roestvrij staal (85%) en oude Frans eiken vaten. Na ongeveer 4-6 maanden worden de wijnen geblend tot de finale compositie.
Jaargang 2021
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel tot 5 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 13.5%
Afsluiter Schroefdop