Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Brisat de Montsant 2018

Wijn met licht gouden kleur en in de neus gekonfijt citrusfruit en abrikoos. Tegelijk ook kruidige tonen als kamille. Alles komt ook terug in de smaak. Mooie mineraliteit en zelfs iets hartigs in de afdronk.
Herkomstbenaming Montsant
Druivenras(sen) macabeo, grenache blanc
Stijl Rond & Vriendelijk

Op voorraad

€ 21,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Terroir sense Fronteres Spanje Montsant
Over de maker In het begin van deze eeuw startten Dominik Huber en Eben Sadie hun Terroir al Limit in het Spaanse Priorat. Na een aantal jaar besluit Eben Sadie zich volledig te richten op zijn domein in Zuid-Afrika en Dominik gaat dan alleen verder.  Vanaf die dag is hij volledig bezig met zijn Terroir al Limit en vanaf dat moment veranderd ook de wijze van wijn maken. Vanaf oogstjaar 2018 heeft hij de kans om een project te starten in Montsant, het gebied naast Priorat gelegen. Het nieuwe project krijgt de naam Terroir sense Fronteres en wijnmaakster Tatjana Peceric krijgt de volledige verantwoordelijkheid over de wijnen uit dit gebied. Het zijn enkel wijnen uit de D.O. Montsant die met dezelfde gedacht en filosofie worden gemaakt als de wijnen Terroir al Limit: Biodynamisch, geen nieuw eiken en een zo natuurlijk mogelijke benadering.
Werkwijze Biologisch-Biodynamisch

Details

Wijngaard De wijngaarden bevinden zich rondom Capçanes. De hoogtes verschillen van 350 tot 800 meter. De bodems zijn kleirijk, granietrijk, leisteenrijk of alluviaal.
Vinificatie De oogst voor deze wijn is volledig manueel en er wordt gebruik gemaakt van kistjes van 12 kilo. De trossen worden dan in zijn geheel in roestvrijstalen vaten gedaan. Hierna moeten de natuurlijke gisten hun werk doen. Dit is een ongebruikelijk vinificatie voor witte wijn, waardoor er een iets oxidatieve wijn ontstaat. Na de fermentatie wordt er geperst en uiteindelijk verblijft de wijn nog 6 maanden op roestvrij staal.
Jaargang 2018
Houtgebruik Neen
Bewaarpotentieel tot 3 jaar na de oogst
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiter Natuurkurk