Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Bonnes Mares 2018

Let op dit betreft een magnum! Deze wijn heeft een prachtige diep donkerrode kleur. De wijn is heel elegant met tonen van rood fruit en iets menthol. De wijn is krachtig, mooi in balans en heeft een lange afdronk. Een wijn die lang bewaard kan worden.
Herkomstbenaming Bonnes Mares Grand Cru
Druivenras(sen) pinot noir
Stijl Rijk & Uitbundig

Op voorraad

€ 799,00

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Henri Boillot Frankrijk Bourgogne - Côte de Nuits
Over de maker Het Domaine Henri Boillot is ontstaan in 1885 en sinds 1975 stond de kleinzoon van de oprichter aan het roer. Hij richtte in 1995 ook de négoce op en stuwde het domein naar grote hoogte. Sinds 2008 is de zoon van Henri, Guillaume, betrokken bij het domein. Eerst had Guillaume enkel de verantwoordelijkheid voor de wijngaarden, maar sinds 2019 is hij ook volledig verantwoordelijk voor de vinificatie van alle wijnen. Hiermee is de volgende generatie aan het hoofd gekomen van dit prachtige wijndomein. Met wijngaarden in Volnay, Puligny-Montrachet en Meursault en ieder jaar als négociant de beschikking over verschillende Grand Cru’s als Clos de Vougeot, Latricières-Chambertin, Chambertin Clos de Bèze, Le Montrachet en vele andere appellaties, is het een uniek domein dat behoort tot de top van Bourgogne.
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard Bonnes Mares is één van de Grand Cru’s in de gemeentes Morey-Saint-Denis en Chambolle-Musigny en meet in totaal 15 hectare. Een vrij kleine herkomstbenaming vergeleken met bijvoorbeeld Echézeaux of Clos de Vougeot. Ook bij deze wijn geldt, zoals bij de meeste wijnen van Boillot, een plantdichtheid van 10.000 stokken per hectare.
Vinificatie Bij Henri Boillot wordt voor deze wijn gebruikt gemaakt van de “vinification intégrale”, een wijze van vinificatie waarbij hele druiven in het vat gedaan worden en waarbij de gehele fermentatie goed te controleren is. De opvoeding is voor 75% op nieuw Frans eiken van 228 liter.
Jaargang 2018
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel 10 jaar en langer na de oogst
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiter Natuurkurk