Wijnkooperij de Lange - importeur van unieke wijnen

Beaune 1er Cru Clos de la Mousse 2018

Mooie lichtrode kleur. Typsiche Bourgogneneus met licht rood fruit en een toets van de houtlagering. Delicate smaak met een mooie rijkdom en fijne tannine. Bekijk hier ons gehele assortiment van Bouchard Père & Fils.
Herkomstbenaming Beaune 1er Cru
Druivenras(sen) pinot noir
Stijl Rijk & Uitbundig

Op voorraad

€ 67,95

Zet op wensenlijst

De wijnmaker

De producent Land Streek
Bouchard Père et Fils Frankrijk Bourgogne - Côte de Beaune
Over de maker Opgericht in 1731 is Bouchard Père et Fils één van de oudste wijnhuizen in Bourgogne. Een wijnhuis met een lange historie en een indrukwekkend areaal aan wijngaarden. Met de 130 hectare aan eigen wijngaarden verdeeld over onder meer 12 Grand Cru's en 74(!) premier cru's heeft wijnmaker Frédéric Weber de beschikking over een uniek terroir. Vanaf de jaargang 2020 zijn de wijngaarden in conversie naar biologische wijnbouw en hiermee geeft het wijnhuis een geweldig signaal af in de wijnstreek Bourgogne. Veel wijngaarden werden reeds biologisch bewerkt, maar de certificering zal dus gaan volgen in 2024. Montrachet, Corton-Charlemagne, Chevalier-Montrachet, Beaune 1er Cru Grèves Vignes de l’Enfant Jésus, Bonnes-Mares, Meursault 1er Cru Gouttes d'Or zijn enkele van de prestigieuze wijngaarden die tot het wijngaardbezit behoren. 
Werkwijze Biologisch werkend

Details

Wijngaard De wijngaard van deze wijn heeft een lange historie die teruggaat tot 1220. De familie Bouchard kocht in de 19e eeuw de wijngaard en sindsdien is het een monopole. In totaal is de wijngaard 3,36 hectare en de bodem bestaat voornamelijk uit kalkgesteente en klei. 
Vinificatie Na een handmatige oogst in kratten van 13 kilo, volgt een manuele selectie. De druiven worden afhankelijk van de jaargang geheel of gedeeltelijk ontsteelt. De fermentatie duurt zo'n 15-20 dagen. De opvoeding is op eiken vaten van 225 liter, hiervan is zo'n 30-40% nieuw. De wijn verblijft 12-14 maanden op eiken, afhankelijk van de jaargang.  
Jaargang 2018
Houtgebruik Ja
Bewaarpotentieel 10 jaar en langer na de oogst
Alcoholpercentage 13,5%
Afsluiter Natuurkurk

wijnen die u wellicht ook interesseren

Volnay 2018

Producent Henri Boillot
Streek Bourgogne - Côte de Beaune

€ 85,00

Pas de Deux Coreografia 2019

Producent Terroir sense Fronteres
Streek Montsant

€ 45,95

Vèrtebra de la Figuera 2019

Producent Terroir sense Fronteres
Streek Montsant

€ 34,95

Vèrtebra de la Figuera 2017

Producent Terroir sense Fronteres
Streek Montsant

€ 34,95